Suloiset puutarhahäät ovat tunnelmaltaan rennot ja iloiset. Hyödynnä upeat DIY -vinkit ja suunnittele ihana hääjuhla, jonka koristelu sopii pienemmällekin budjetille.

Pop up kemut vietti mahtavan lauantain Love Me Do -messuilla Kaapelitehtaalla lauantaina 23.1. Inspiroiuduimme puutarhahäistä, joissa itse tehdyt koristeet ilahduttavat juhlavieraita.

Kiitos kaikille kävijöille ja meitä moikanneille. Tarjoamme käyttöönne koko messuilla nähdyn repertuaarimme. Suunnittelimme DIY -morsiamille itse tulostettavat mustavalkoiset Save the Date -kortit, kutsut ja Menu -kortit. Lisäksi alta löytyvät ohjeet paperipöytäliinan, nuoliviirien ja rakkauden nuolten askarteluun

Messuosastomme täyttyi ilmapalloista, sllä halusimme muistuttaa hääpareja siitä kuinka kaunis ja eleganttikin juhlakoriste ilmapallo tai ilmapallot voivat olla! Erityisesti ihastusta herättivät myös kattauksen yhteydessä plaseerauksessa hyödynnetyt ilmapallot, joista nauhan sijaan roikkuivat nuoliviirit ja näihin kiinnitetyt paikkakortit. Olimme toteuttaneet viirit tulostamalla ääriviivat eri värisille papereille, leikkaamalla ison kasan nuolia irti paperista ja ompelemalla ne viireiksi. Suunnittelimme käyttöönne kaksi vaihtoehtoa, ääriviiva-arkki tai valmiiksi teemaväreihin väritetty arkki, jonka voi tulostaa valkoiselle paperille.

Juhlapöydän katseenvangitsija oli paperikaitaliina! Ruskealle lahjapaperille, valkoisella liitutaulutussilla rakkausviestit oli taiteillut Muita Ihania -blogin Tiina, kiitos! emme olisikaan kauniimpaa voineet toivoa. Hyödynnä paperipöytäliina omissa häissäsi ja anna vieraiden kirjoittaa terveiset hääparille! Jätä pöytään tussit ja tyhjä paperi, kerää häiden jälkeen rullalle ihana muisto!

Kattauksen yhteyteen olimme myös toteuttaneet rakkauden nuolet paperipilleistä ja yhdeltä A4 -arkilta löytyviltä nuoli- ja sulkaprinteistä. Rakkauden nuolia voi käyttää koristeina tai plaseeraamiseen. Mikäli käytät nuolia plaseeraamiseen, nuolen kärki sopii nimelle mainiosti. 

Boheemi juhlakattaus syntyy yhdistelemällä rohkeasti! Muista, että kaiken ei tarvitse olla samaa sarjaa, näillä vinkeillä onnistut:

 • Yhdistele rohkeasti kertakäyttöastioita ja laseja, sekä porsliineja.
 • Hyödynnä erilaiset pullot ja maljakot kukka -asetelmissa. Kerää kukkia mahdollisuuksien mukaan itse! Kesäkukat ovat kauniita, mutta mieti myös oksia ja yrttejä.
 • Unohda tuikut ja tuikkukipot. Satsaa laadukkaisiin kynttilöihin, jotka valaisevat koko illan ja ilahduttavat vielä pitkään juhlaillan jälkeenkin.
 • Käytä ruskeaa voimapaperia pöytäliinana. Voit pyytää taitavaa ystävää koristelemaan paperiliinat valmiiksi vaikka tekstein tai kuvioin. Yksinkertainen polkadot -pilkutuskin on hurmaava. Leikkaa liinan päät viistoiksi.
 • Tee koristeita mahdollisuuksien mukaan itse ja pyydä rohkeasti apua osaavilt ystäviltä. Yhdessä askartelu on mainio syy kerätä ystäviä yhteisen pöydän ympärille ennen h-hetkeä. Myös polttareissa yhtenä ohjelmanumerona voi hyvin olla koristeiden teko.

Tulostettavat kortit

Aloita boheemien hääjuhlien valmistelu tulostamalla tästä käyttöösi Save the date -kortit, kutsut ja Menu -kortit. Kesäisiin puutahrahäihin ihanasti sopiva sarja on kaunis sellaisenaan, itse tulostettuna, mutta värittämällä tai maalaamalla kasvikuviot omin lempivärein luot oman uniikin juhlatyylisi. Valitse tulostimeen mahdollisimman jämäkkä paperi ja mikäli päädyt taiteilemaan kortteihin sävyt maalaamalla valitse päällystämätön paperi. Pyydä tarvittaessa apua paperin valintaan lähimmästä paperi- tai taiteilijatarvikekaupasta.

DIY nuoliviiri

Nuoliviirin askarteluun tarvitset tulostimen lisäksi terävät sakset ja ompelukoneen. Mikäli valitset tulostaa värilliset viirit valkoiselle paperille huomioi, että paperin toinen puoli jää silloin aina valkoiseksi. Ääriviivat tulostamalla voit hyödyntää mitä tahansa värillistä paperia askarteluun. 

 • Valitse sopiva paperi ja tulosta ääriviivat tai värilliset paperit A4 -kokoisille paperiarkeille.
 • Leikkaa kuviot irti paperista. Tähän tarvitset terävät sakset ja mikäli innostut askartelemaan viirinauhoja useamman myös hyvän leffan tai parhaat kaverit. Valehtelematta kuvioiden leikkaaminen vie hieman aikaa.
 • Valitse ompelukoneeseen sopivan värinen lanka ja aloita viirin ompelu jättämällä päähän hieman tyhjää nauhaa. Ota langanpäistä kiinni ja ompele tyhjää, eli ketjua ennen ensimmäisen kappaleen asettamista paininjalan alle. 
 • Valitse pitkähkö tikki, sillä et halua repiä paperia. Syötä nuoli toisensa perään paininjalan alle niin, että kappaleiden väliin jää aina noin 1,5-2 cm ketjua.
 • Mikäli haluat hyödyntää viirit ilmapallojen naruina, tee kustakin viiristä noin 1,5 metrin mittainen. (Voit mitata sopivan narunpätkän ennen projektin aloittamista ja käyttää tätä mittana.)
 • Ompele viimeisen nuolen jälkeen ketjua kuten aloittaessasi. Tee solmut lankojen päihin, jotta ketju ei purkaannu.
DIY rakkauden nuolet

Tarvitset jämäkkää tulostuspaperia tai paperia ja kartonkia, paperipillit ja paperiteippiä.

 • Valitse sopiva paperi ja tulosta askarteluarkki mahdollisimman hyvälle paperille.
 • Leikkaa sulat ja nuolet irti arkilta
 • Tee taittoluulla tai esim. sukkapuikon kärjellä sulkiin keskiviiva. 
 • Hapsuta paperisulat terävillä saksilla kohti keskiviivaa.
 • Tee paperipillin molempiin päihin poikittainen viilto, johon pujotat nuolenkärjen ja yhden sulan.
 • Kiinnitä vielä toinen sulka paperiteipillä nuolen toiseen päähän kuten kuvassa.

Kattauksen Love Me Do -messuilla kanssamme toteutti Habitat, josta saimme lainaan kaikki kattauksessa käytetyt astiat ja kankaiset liinat. Lisäksi messuosastollamme ilahduttivat Habitatin kauniit pellavaliinat ja karkkikärryä koristaneet upeat Helena -valosarjat

Messuilla tosiaan nähtiin toiminnassa ensimmäistä kertaa ihana karkkikärrymme! Kauttamme kaikista makeimpiin tapahtumiin saa nyt vuokralle tyylikkään modernin karkkikärryn, jonka ihanat karkit ovat tietenkin Roobertin Herkun valikoimasta. Karkkikärrystä lisää sitten uudemman kerran!

Kuvat janne@624.fi

Ostoskorisi on tyhjä