Julkaistu 31.05.2016

Hurmaava valmistujaisjuhla

Kesä on juuri puhjennut kukkaan ja niin on aikuisuuden kynnyksellä seisova lapsikin. Nämä ovat ehkä viimeiset juhlat, jotka juhlitaan vanhempien kotona. Tarjoilut ja koristelut voidaan tehdä yhdessä. Nappaa vielä viimehetken tyylivinkit hurmaaviin valmistujaisjuhliin.

Raikkaat kukat ja kevyet ilmapallot sopivat täydellisesti tähän kesäiseen juhlaan. Käytä kukkia rohkeasti koristelussa, kiinnitä niitä ilmapalloihin, ripottele pöydälle tai teippaa vaikka seinälle. Nopea ja helppo kukkakranssi syntyy kiinnittämällä valitut kukat puiseen vanteeseen. Vanteita löytyy askartelukaupoista.Ohjeet ihanaan ilmapallokukkaköynnökseenApartment34 -blogista. Kukkaistytön tyyliDesign Love Fest.

Syötävät kukat ja kukkien käyttö koristelussa sopivat kesäisiin juhliin täydellisesti. Koristele valitsemasi tarjottavat vaihteeksi kukkasin tai yllätä juhlavieraat uusilla makuelämyksillä, kuten kukkasin koristelluilla tuorejuustopaloilla.

Syötävin kukin koristeltu täytekakku Design Love Fest.

Voileipäkakku on täällä taas. Unohda kuitenkin perinteiset kinkkurullat ja lohirusetit. Voileipäkakun tyylikäs versio verhoutuu valkoiseen tuorejuustoon ja saa koristeeksi tietenkin syötäviä kukkia. Lohivoileipäkakku, kuva ja resepti Kodin Kuvalehti.

Säästä rahaa ja kauppakasseja raahaavia käsiä ja unohda limut, mehut ja kivennäisvedet kauppaan. Osta valmiiksi maustettujen juomien sijaan hedelmiä, yrttejä, marjoja ja syötäviä kasveja kraanaveden maustamiseen. Jäähdytä kraanavesi kunnolla jääkaapissa tai satsaa syötävän suloisiin jääpaloihin jäädyttämällä kukkia tai hedelmiä jääpalojen sisään erilaisissa muoteissa.

Käyttökelpoisia makupareja veden maustamiseen:

 • sitruuna, kurkku ja minttu
 • sitruuna ja inkivääri
 • omena, kanelitangot ja lime
 • mustikka ja granaattiomena
 • mustaherukka ja lime
 • appelsiini, mango ja mansikka
 • mansikka, lime ja minttu
 • vadelma ja lime
 • ananas ja minttu
 • mustikka ja mansikka
 • kiwi, mansikka ja minttu

Ohje mansikalla, limellä, kurkulla ja mintulla maustettuun veteen, sekä kuvat Back to the Roots. Muut kuvat ja lisää ideoita Pinterest.


Raakakakku on nimensä mukaisesti paistamaton kakku, joka valmistetaan usein myös ilman valkoista sokeria ja vehnäjauhoja. Se on siis terveellisempi versio perinteisestä täytekakusta tai vaikkapa juustokakusta. Raikas raakakakku sopii mitä parhaiten kesäiseen juhlaan. Alla muutama ihana esimerkki, jolla pääset alkuun raakaleivonnassa.

Mascarponella ja hedelmillä koristeltu vesimelonikakku hurmaa keveydellään ja raikkaudellaan. Sen valmistamiseenkin tarvitaan enemmän luovuutta kuin reseptin lukua. Pistaasi, kookos ja lime -raakakakun resepti ja lisää kauniita kuvia Life of Goodness -blogissa.

Ohje viikuna, kirsikka, laventeli, hynaja -kakkuun Ascension Kitchen -blogissa.

Vihreävalkoinen Matcha -raakakakku Kunto Plus -blogista.

Ostoskorisi on tyhjä